lauantai 19. marraskuuta 2011

Lauantaina 19.11.2011

Kokeilin öljyvärimaalausta. Eka yritys meni ihan mönkään, kun sivellin oli liian paksu ja vain suttasi tasaista jälkeä ja vaalennettu vihreä ei sointunut yhteen tummemman vihreän kanssa. Kuvasta tuli suttuinen möhkäle, josta ei näe mitä siinä on yritetty piirtää, mutta ainakaan ei ole sanottavammin onnistuttu. Mutta yrittämisestä jäi mukava mieli, kun ajattelin koettaa piirtää hyvällä hengellä, mutta eihän siitä mitään tullut, kun joka kohta vaati monta siveltimenvetoa ja niin jälki suttaantui ennen kuin sain mitään aikaiseksi.
Niinpä yritin uudelleen tavallisen vesivärimaalauksen tapaan ja otin koirat malleiksi. Nyt tuli ihan kivaa jälkeä, mutta hyvin samanlaista kuin vesiväreillä, mikä on sikäli kiva, että selvästi vesivärimaalauksen tietä voi tutustua hiukan öljyvärimaalaukseenkin. Luulen, että jos ottaisin muuhun piirtämiseen mallia siitä, miten piirrän pystykorvaani hahmo hahmolta jotenkin myötäelävään tapaan, niin voisi piirtäminen sujua helpommin ja tulisi kivempaa jälkeä. Mutta onhan toki monta muutakin asiaa, jotka haluaisin oppia.
Maalauspohjan pohjustus epäonnistui ja pohja oli kuin ritilä. Jostain luin, että pitäisi laittaa liimaa ensin, mutta mitä liimaa ja mihin tapaan, onkohan sillä väliä ja löytyykö liimoja tavallisista kaupoista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti